Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
-
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-
1/2 λεμόνι
-
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
-
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
φύλλα μαϊντανού χωρίς κοτσάνια
Πληροφορίες
Ψητά πλευρώτους για να τα απολαύσετε όπως σας κάνει όρεξη.
(Visited 995 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας ή ένα χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά και λαδώνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 περίπου λεπτά από κάθε μεριά ή στα κάρβουνα. |
3
Τέλος
|
Στο λάδι που έμεινε στο μπολ στύβουμε το μισό λεμόνι και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε ενα πιάτο τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο του μπολ, γαρνίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό και σερβίρουμε. |