0 0
Παστέλι μελιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. σουσάμι
500 γρ. μέλι
φλούδα από 1 λεμόνι
6 κ.σ. ανθόνερο ή ροδόνερο

Παστέλι μελιού

με ανθονερο

Κουζίνα:

υγιεινό σνάκ

  • 20'
  • Για 10
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε το δικό σας παστέλι με το μέλι που εσείς θα επιλέξετε και αρωματίστε το.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά, σε δόσεις, το σουσάμι σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην καεί.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Στη διάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε.

3
Τέλος

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο με ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό. Αν βυθιστεί σαν μια συμπαγής ελαστική μάζα είναι έτοιμο, αν είναι πολύ μαλακή ή διαλυθεί χρειάζεται ακόμα λίγο βράσιμο.

4
Τέλος

Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και την βρέχουμε με το ανθόνερο. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα από την κατσαρόλα και με μια λαδωμένη σπάτουλα το απλώνουμε και το πιέζουμε ώστε το πάχος του να είναι 1 εκατοστό περίπου. Το κόβουμε σε κομμάτια και το φυλάμε σε δροσερό μέρος βάζοντας λαδόκολλα ανάμεσα για να μην κολλήσουν.

προηγούμενο
Μεσογειακή μακαρονάδα
επόμενο
Φακές με σπανάκι
προηγούμενο
Μεσογειακή μακαρονάδα
επόμενο
Φακές με σπανάκι