Υλικά
-
¼ φλιτζανιού (60 ml) κρύο νερό ή γάλα
-
2¼ κουταλάκια του γλυκού (7 γρ.) ζελατίνη
-
2 φλυτζάνια (480 ml) κρέμα γάλακτος (φουλ λιπαρά)
-
¼ φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
-
½ φασόλι βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Η βασική και εύκολη συνταγή της πανακότας για να την απολαύσετε όπως εσείς θέλετε, είτε με κόκκινα φρούτα είτε με κάποια αγαπημένη γεύση σιρόπι.
(Visited 1.401 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετήστε το νερό σε ένα μικρό κύπελο και ρίξτε την ζελατίνη. Αφήστε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. |
2
Τέλος
|
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια ή τους σπόρους βανίλιας σε μέτρια φωτιά και φέρτε σε σημείο βρασμού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε εάν βάλετε το φασόλι βανίλιας. Ριξτε τη ζελατίνη χωρις το νερό φυσικά, αφού την στίψετε καλά. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς όμως να αφήσουμε το μείγμα να βράσει. |
4
Τέλος
|
Ρίχνουμε την κρέμα σε 4 ατομικά μπολ σερβιρίσματος. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες. |
5
Τέλος
|
Σερβίρετε με φρούτα ή με ότι σιρόπι σας αρέσει. |