1 0
Πανακότα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

¼ φλιτζανιού (60 ml) κρύο νερό ή γάλα
2¼ κουταλάκια του γλυκού (7 γρ.) ζελατίνη
2 φλυτζάνια (480 ml) κρέμα γάλακτος (φουλ λιπαρά)
¼ φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
½ φασόλι βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πανακότα

με βανιλια

Κουζίνα:

η ιταλική

  • 10'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η βασική και εύκολη συνταγή της πανακότας για να την απολαύσετε όπως εσείς θέλετε, είτε με κόκκινα φρούτα είτε με κάποια αγαπημένη γεύση σιρόπι.

Βήματα

1
Τέλος

Τοποθετήστε το νερό σε ένα μικρό κύπελο και ρίξτε την ζελατίνη. Αφήστε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2
Τέλος

Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια ή τους σπόρους βανίλιας σε μέτρια φωτιά και φέρτε σε σημείο βρασμού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε εάν βάλετε το φασόλι βανίλιας. Ριξτε τη ζελατίνη χωρις το νερό φυσικά, αφού την στίψετε καλά.

3
Τέλος

Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς όμως να αφήσουμε το μείγμα να βράσει.

4
Τέλος

Ρίχνουμε την κρέμα σε 4 ατομικά μπολ σερβιρίσματος. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες.

5
Τέλος

Σερβίρετε με φρούτα ή με ότι σιρόπι σας αρέσει.

προηγούμενο
Μπάρες cheesecake
επόμενο
Χοτ ντογκ
προηγούμενο
Μπάρες cheesecake
επόμενο
Χοτ ντογκ