Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
-
1 κ.γ. καρύκευμα για κρεατα
-
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
1 κιλό μπριζόλα λαιμού χωρίς κόκκαλο ή μοσχαρίσιο στέικ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. βούτυρο
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο ή σε σκόνη
-
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
-
4 πίτες κυπριακές ή κλασσικές
-
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
24 φέτες αγγούρι
-
1/2 φλυτζάνι τριμμένη φέτα
Πληροφορίες
Είσαι στο σπίτι ,περιμένεις φίλους και θες να πρωτοτυπήσεις; Να η ευκαιρία.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατέψτε τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μεγάλο zip-top πλαστική σακούλα προσθέστε μπριζόλα σε τσάντα. Μαρινάρετε 3 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε μπριζόλα από την σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Πασπαλίστε με 1/4 μπριζόλα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και αφού κάψει βάλτε τα μπριζολάκια και μαγειρέψτε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι το επιθυμητό στάδιο .Αφήστε τη να σταθεί για 2 λεπτά. Κόψτε μπριζόλα σε λεπτές φέτες. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε στο τηγάνι το χυμό, το σκόρδο, το σπανάκι και σωτάρετε 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι. |