Υλικά
-
4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο, αλείψτε με ελαιόλαδο
-
4 κ.σ. πέστο βασιλικού , αναμιγνύεται με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
4 ψωμάκια μπέργκερ, βουτυρωμένα και φρυγανισμένα
-
4 χοντρές φέτες τυρί μοτσαρέλα
-
Ρόκα και φέτες κόκκινο κρεμμύδι (ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα επιθυμείτε)
Πληροφορίες
Βετζετέριαν όλου του κόσμου ενωθείτε! Ένα μπέργκερ που θα κάνει και εκείνους που λατρεύουν το κρέας να το δούνε με άλλο μάτι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Βάλτε ελαιόλαδο στην πάνω πλευρά του μανιταριού και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με τα βράγχια προς τα πάνω. |
3
Τέλος
|
Ανακατέψτε το πέστο με το ελαιόλαδο και μοιράστε το ανάμεσα στα μανιτάρια (περίπου 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο για κάθε μανιτάρι), να εξαπλωθεί μέσα στην κοιλότητα. |
4
Τέλος
|
Ψήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε και τοποθετήστε το τυρί πάνω σε κάθε μανιτάρι. Επιστρέψτε τα στο φούρνο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. |
5
Τέλος
|
Ενώ τα μανιτάρια ψήνονται , αλείψτε τα ψωμάκια μπέργκερ με βούτυρο και βάλτε τα σε ένα ταψί μέχρι να ροδίσουν. |
6
Τέλος
|
Συναρμολογήστε το μπέργκερ με φρέσκα φύλλα ρόκας, φέτες κόκκινο κρεμμύδι ή οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας. |