0 0
Ανανάς καρπάτσιο (carpaccio)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ανανά κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Για την σάλτσα:
50 ml. νερό
20 γρ. ζάχαρη
1/2 κόκκινο τσίλι κομμένο σε φέτες
Μισό ματσάκι δυόσμο τα φύλλα
Ενα κομμάτι τζίντζερ 5 περίπου εκατοστά ξεφλουδισμένο και κομμένο
Χυμός από μισό λάιμ
6-8 φύλλα μέντας πολύ λεπτοαλεσμένα
1/4 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι

Ανανάς καρπάτσιο (carpaccio)

με τζιντζερ μεντα και λαιμ

Κουζίνα:

άλλη προσσέγγιση

  • 20'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την σάλτσα:

Πληροφορίες

Share

Όχι δεν θα το φάτε με μοσχάρι αλλά ούτε με κάποιο φιλέτο ψαριού, θα το φάτε με ανανά.

(Visited 314 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Κάντε τη σάλτσα εκ των προτέρων.

2
Τέλος

Φέρτε το νερό, τη ζάχαρη και το τσίλι σε βρασμό μαγειρέψτε το για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να πάρει την μορφή σιροπιού.

3
Τέλος

Ρίξτε την καυτή σάλτσα πάνω από το τζίντζερ, δυόσμο και το λάιμ και αφήστε το να κρυώσει. Αφήστε ένα βράδυ στο ψυγείο.

4
Τέλος

Κόψτε λεπτές φέτες τον ανανά, όσο πιο λεπτές μπορείτε.

5
Τέλος

Περιχύνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τον ανανά και σκορπάμε την μέντα και το ρόδι για γαρνίρισμα.

6
Τέλος

Πασπαλίζουμε με το αλάτι - προαιρετικά.

προηγούμενο
Κρέπες με σάλτσα καραμέλας, μπανάνες
επόμενο
Μπέργκερ με μανιτάρια
προηγούμενο
Κρέπες με σάλτσα καραμέλας, μπανάνες
επόμενο
Μπέργκερ με μανιτάρια