Υλικά
-
Για τα εκλερ
-
250 ml νερό
-
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φλ.τσ. αλεύρι
-
2 μεγάλα, ελεύθερης βοσκής αυγά
-
Για την αλμυρή καραμέλα
-
250 γρ. ζάχαρη
-
50 ml νερό
-
100 γρ. βούτυρο
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
-
Για την αλμυρή κρέμα καραμέλα
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
3 κ.γ. αλμυρή καραμέλα
-
Για να σερβίρετε
-
φρέσκια μπανάνα, σε κύβους και ραντισμένη με χυμό λεμονιού
Πληροφορίες
Η συνταγή στηρίζεται σε μια ιδιοφυή ζύμη, που γίνεται στην κατσαρόλα! Η “πιο γρήγορη ζύμη” μπορεί να μην σας πετύχει με την πρώτη, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη μόλις αντιληφθείτε τα “κόλπα” της.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να κάνετε τα εκλέρ, Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε το βούτυρο σε κύβους και το αλάτι να σιγοβράσει. |
3
Τέλος
|
Βάζετε την ζύμη σε ένα κορνέ και τραβάτε 12-15 x 5 εκατοστά τα εκλέρ πάνω στο ήδη προετοιμασμένο ταψί. |
4
Τέλος
|
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. |
5
Τέλος
|
Για να κάνετε την αλμυρή καραμέλαΒάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας ανοιχτό, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. |
6
Τέλος
|
Για να κάνετε το αλμυρή κρέμα καραμέλαΧτυπήστε την κρέμα έως ότου αφρατέψει, προσθέστε την αλμυρή καραμέλα και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. |
7
Τέλος
|
Ανοίξτε τα εκλέρ, και με ένα κουτάλι βάλτε λίγο από το μείγμα της κρέμας, προσθέστε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και βρέξτε με αλμυρή καραμέλα. |