Υλικά
-
2 φλυντζάνια κρεμμυδάκια του στιφάδου φρέσκα ή κατεψυγμένα
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 1/2 - 2 κιλά μανιτάρια
-
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
-
1 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
-
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή μια κονσέρβα κονκασέ
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1/2 κουτ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή θρυμματισμένο
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
2 φύλλα δάφνης
-
3 με 4 καρφάκια γαρύφαλλο
Πληροφορίες
Τα μανιτάρια είναι με εξαιρετική λύση για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πάρα μα πάρα πολλούς φίλους. Φτιάξτε τα και φάτε τα φυσικά στιφάδο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόψτε τα μανιτάρια στην μέση ή στα τέσσερα. |
2
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα είναι ήδη έτοιμα. |
3
Τέλος
|
Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (το μισό του συνολικού ποσού για την συνταγή) σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Αφαιρέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε τα μανιτάρια στην ίδια κατσαρόλα αλλά μην προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι που σας έχει μείνει ακόμα. |
6
Τέλος
|
Σοτάρετε καλά τα μανιτάρια για 5 τουλάχιστον λεπτά και προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί. |
7
Τέλος
|
Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την ντομάτα τα βότανα και τα μπαχαρικά. |
8
Τέλος
|
Σκεπάστε και αφήστε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
9
Τέλος
|
Μπορείτε τα τελευταία 10 λεπτά να αφήσετε ανοιχτή την κατσαρόλα. Αυτό θα βοηθήσει να δέσει ακόμα καλύτερα η σάλτσα του φαγητού σας. |
10
Τέλος
|
Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά. |