Υλικά
-
500 γρ. κιμά μοσχάρι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
2 καρότα ψιλοκομμένα
-
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
-
4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
2 φύλλα δάφνης
-
2 κ.σ. τοματοπολτό
-
3 κούπες νερό ή ζωμό μοσχαριού
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
500 γρ. ταλιατέλες ή σπαγγέτι νούμερο 6
-
Παρμεζάνα
Πληροφορίες
Το κλασικό και σχεδόν λατρεμένο φαγητό του κάθε έλληνα, ναι μακαρόνια με κιμά και εσείς απλά επιλέξτε τον τύπο του ζυμαρικού.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και αφού πάρει ωραίο χρώμα και αρχίσει να μυρίζει σαν μπιφτέκι τότε ανακατέψτε τον. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα μέχρι να καραμελώσουν . |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το σκόρδο, τη δάφνη και ανακατέψτε μαζί με την πάστα ντομάτας. Δουλέψτε για 1 λεπτό πριν την προσθήκη του νερού ή του ζωμού και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά. Προσθέστε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αφήστε μέχρι να δέσει η σάλτσα . |
4
Τέλος
|
Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε, εάν τα βράσετε νωρίτερα προσθέστε στον κιμά από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια . |