Υλικά
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι της αρεσκείας σας
-
2 κούπες καλαμποκάλευρο (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 μεγάλο αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
-
1 ½ φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα
-
μέλι (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Τοποθετήστε το λάδι που θα επιλέξετε στο κάδο του μίξερ μαζί με το αυγό και το γάλα, χτυπήστε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
3
Τέλος
|
Ανακατέψτε το αλεύρι καλαμποκιού, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπωλ. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τώρα και τα στερεά στο κάδο του μίξερ και ξανά χτυπήστε πάλι ελαφρώς εώς ότου πάρετε ένα ωραίο χυλό. |
5
Τέλος
|
Λαδώστε καλά τα τοιχώματα ενός δίσκου που χρησιμοποιείτε για τα μάφινς σας και αδειάστε μέσα το χυλό επιμελώς. |
6
Τέλος
|
Ψήστε μέχρι τα μάφινς να φουσκώσουν καλά και να ψηθούν μέσα. Περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε. Σερβίρετε με μέλι ή σκέτα, όπως σας αρέσει. |