0 0
Φασόλια πιάζ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

300 γρ. λευκά φασόλια ξερά (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
Ελιές για το σερβίρισμα

Φασόλια πιάζ

σαλάτα

έυκολη σαλάτα

  • 10'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η λέξη πιαζ (beyaz) σημαίνει λευκό και προέρχεται και αυτή, όπως τόσες άλλες απ τη γειτονική μας Τουρκία και χαρακτηρίζει ακριβώς το ότι τα φασόλια τρώγονται μαγειρεμένα  λευκά.

Βήματα

1
Τέλος

Μουλιάστε τα φασόλια από το περασμένο βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό.
Εάν θέλετε έως την ώρα που θα τα βράσετε μπορείτε να τα αλλάξετε 2-3 φορές το νερό.

2
Τέλος

Στραγγίξτε και βάλτε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

3
Τέλος

Βάλτε τα αφού κρυώσουν σε μια σαλατιέρα. Συμπληρώστε και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε.

4
Τέλος

Προσθέστε τις ελιές ή σερβίρετε δίπλα και τέλος ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξερό κρεμμύδι.

5
Τέλος

Λίγο πριν σερβίρετε χτυπήστε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύστε τα φασόλια.
Η σαλάτα αυτή σερβίρεται κρύα και συνοδεύει ότι σας κάνει όρεξη.

προηγούμενο
Γεμιστά κατσαρόλας με φαγόπυρο
επόμενο
Μάφινς καλαμποκιού
προηγούμενο
Γεμιστά κατσαρόλας με φαγόπυρο
επόμενο
Μάφινς καλαμποκιού