Υλικά
-
4 μπούτια κοτόπουλου
-
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
-
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
-
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
-
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-
1 κ.γ. τοματοπελτέ
-
1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
-
400 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
-
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
-
ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Το μπουγιουρντί το έχουμε συνηθίσει να το τρώμε με τυριά. Δοκιμάστε το και έτσι με κοτόπουλο , βάλτε μπόλικο μπούκοβο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. θα σας ανταμείψει… πιστέψτε με!
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόψτε τα μπούτια από το κοτόπουλο ακριβώς στη μέση. |
2
Τέλος
|
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ανοιχτή(πλασωτέ)και σοτάρετέ το πολύ καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. |
3
Τέλος
|
Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες , αφήστε το να μαλακώσει και σβήστε με το κρασί. |
4
Τέλος
|
Συμπληρώστε τον πελτέ και αφήστε τον λίγο να τσιγαριστεί και στην συνέχεια, ρίξτε και την ντομάτα κονκασέ. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να μαλακώσει. |
5
Τέλος
|
Μετά από 20 λεπτά ελέγξτε το εάν πιθανόν χρειάζεται υγρά. Τότε προσθέστε ελάχιστα. |
6
Τέλος
|
10 λεπτά πριν το κατεβάσετε από την φωτιά ρίξτε τις πιπεριές κομμένες σε τέταρτα. |
7
Τέλος
|
Μόλις το σβήσετε ρίξτε τα τυριά και σκεπάστε. Τα τυριά θα λιώσουν με την βοήθεια της θερμοκρασίας που ήδη υπάρχει στο φαγητό. |
8
Τέλος
|
Καλή σας απόλαυση! |