Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. ζάχαρη καστανή
-
4 αυγά
-
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκου μανταρινιού περασμένο από σίτα
-
ξύσμα από 1 μανταρίνι
-
2 κάψουλες βανίλια
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πληροφορίες
Αφράτο, εύκολο και μυρωδάτο κέικ μανταρίνι για να συνοδέψεις τον καφέ σου ή και το τσάι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για να ενσωματωθούν στο μείγμα και συνεχίζουμε με το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Αναμειγνύουμε το αλεύρι (το οποίο και έχουμε κοσκινίσει )με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά περίπου. |
3
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ του μίξερ. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Δοκιμάζουμε αν το κέικ είναι έτοιμο μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι μέσα στο κέικ. Αν η λάμα βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμο. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, το αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. |