Υλικά
-
50 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
-
100 ml. χυμό λεμονιού
-
250 ml. γάλα
-
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Πληροφορίες
Άλλο ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και δυσκολεύονται να το φτιάξουν, σας έχω τη λύση για μια μυρωδάτη πουτίγκα λεμονιού.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, έναν-έναν τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι λίγο-λίγο και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. |
3
Τέλος
|
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). |
4
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ταψί το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί που περιέχει μέχρι τη μέση του βραστό νερό. Βάζουμε τα δύο ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η επιφάνεια. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. |