Υλικά
-
250 γρ. κεφαλοτύρι ή πικάντικη κεφαλογραβιέρα
-
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κούπα κρίθινο παξιμάδι, καλά θρυμματισμένο
-
1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
-
2 -3 αυγά
-
Για τη σάλτσα
-
1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
-
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
-
Μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
-
1 σφηνάκι ίσως και παραπάνω ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
-
Ελάχιστο νερό
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε το τυρί σε μπαστούνια το περνάμε από νερό μετά από αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά, και τέλος από το μείγμα παξιμάδι - σουσάμι, πανάρουμε πολύ καλά και προσεχτικά και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. |
2
Τέλος
|
Για την σάλτσαΒάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει συνοχή η σάλτσα και να μας αρέσει στο δέσιμο. Αυτό θα το καταλάβουμε αφού βάλουμε λίγη σε ένα κουτάλι και την ρίξουμε σε ένα πιατάκι, όταν κρυώσει ελαφρώς θα διακρίνετε την συνοχή της. |
3
Τέλος
|
Τηγανίζουμε τα κομμάτια τυριού και σερβίρουμε με την σάλτσα ή και χωριστά. |