Υλικά
-
2 φέτες γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
-
100 γρ. ξερά σύκα σε φέτες
-
40 γρ. μέλι
-
2 κουταλιές βαλσάμικο με πετιμέζι
-
1/2 κ.γ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
-
1/2 ξυλάκι κανέλα
-
2 γαρύφαλλα
-
νερό
Πληροφορίες
Το πετιμέζι είναι ένα παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται : για μαριναρίσματα στην μαγειρική, ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και για βαλσάμικες σαλάτες.
(Visited 1.500 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια την γραβιέρα και τα περνάμε δύο με τρείς φορές εναλλάξ από το αλεύρι και το νερό. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Εάν σας δέσει παραπάνω προσθέστε ελάχιστο νερό. |