Υλικά
-
4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)
-
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Για το σιρόπι
-
1 ½ φλιτζάνι νερό
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 ξυλάκι κανέλα
Πληροφορίες
Εύκολο γλύκισμα βουτηγμένο μέσα σε σοκολάτα που δύσκολα αντιστέκεσαι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ισοπαχείς φέτες. |
2
Τέλος
|
Βράζουμε για 3-4 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και βράζουμε μαζί για 6-7 λεπτά. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να σουρώσουν και τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου στους 80-100 βαθμούς για μία τουλάχιστον ώρα ώστε να στεγνώσουν τελείως. |
3
Τέλος
|
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. |
4
Τέλος
|
Πιάνουμε την κάθε φέτα πορτοκαλιού με το χέρι μας και βουτάμε τη μισή στη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα να σταθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε. |