Υλικά
-
1 κιλό καλαμαράκια μικρά
-
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
-
1 ποτήρι κρασί
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Ο πιο εύκολος τρόπος να απολαύσετε τα καλαμαράκια ώς μεζέ ή ώς κυρίως.
(Visited 628 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Καίμε το λάδι σε χαμηλή κατσαρόλα και μαραίνουμε ελαφρά τα σκόρδα. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα καλαμάρια και το κονιάκ. Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. |
3
Τέλος
|
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά. |