Υλικά
-
8 ντομάτες
-
6 πιπεριές
-
2 πατάτες
-
100 γρ. Φαγόπυρο (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
6-7 φρέσκα φύλλα βασιλικού
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1/2 ματσάκι δυόσμος
-
150 γρ. πλήρης ντοματοπολτός (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
-
ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Υπέροχα και λίγο διαφορετικά γεμιστά κατσαρόλας με φαγόπυρο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα λαχανικά, στην επάνω πλευρά δημιουργώντας καπάκια. Αδειάζουμε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός κουταλιού και κρατάμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. |
2
Τέλος
|
Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, όλα τα φρέσκα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. |
3
Τέλος
|
Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση. |
4
Τέλος
|
Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο, δίπλα δίπλα, φροντίστε να μην έχουν καθόλου κενά αν χρειαστεί κλείστε τα με τις πατάτες. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα γεμιστά. |
6
Τέλος
|
Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι και αν θέλουμε φρέσκα φύλλα θυμάρι ή ρίγανη από πάνω. Εγώ μαζί με τις πατάτες πρόσθεσα και 2 τρυφερά κολοκυθάκια. |
7
Τέλος
|
Βράστε αρχικά το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα χαμηλώστε την, ελέγξτε ανά 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το φαγόπυρο, θα χρειαστούν περίπου 40 λεπτά. |