Υλικά
-
3/4 φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο
-
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
-
1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
-
2 κ.γ. βούτυρο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κανέλα σε ξύλο
-
1 πρέζα κουρκουμά
-
4-5 ίνες σαφράν
-
2 κ.σ. σταφίδες
-
1/3 φλιτζανιού σπόρους ροδιού
-
2 κ.σ. αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα
-
1 χούφτα φυλλαράκια κόλιανδρου
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε την κανέλα, τον κουρκουμά και το σαφράν και σοτάρουμε για 15-20 δευτερόλεπτα ακόμα. |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και τις λωρίδες από τα καρότα, συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και τις σταφίδες. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. |
3
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι τα αμύγδαλα. Τα κρατάμε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι από το ρύζι, πετάμε το ξύλο κανέλας, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φύλλα κόλιανδρου. |