0 0
Εκμέκ κανταΐφι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κανταΐφι
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για τη κρέμα γαρνιρίσματος
700 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κρόκοι αυγών
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο
40 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. βανιλίνη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Εκμέκ κανταΐφι

με φυστικια αιγινης

λατρεμένο εκμέκ

  • 40'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το κανταΐφι

  • Για τη κρέμα γαρνιρίσματος

Πληροφορίες

Share

Είναι από τα εκμέκ που θα κάνει  εσάς και αυτούς που θα το δοκιμάσουν να παραμιλάνε.

(Visited 2.788 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για το κανταΐφι

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί με το κανταΐφι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 5 με 8 λεπτά.

2
Τέλος

Ενώ ψήνουμε, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε.

3
Τέλος

Θα καταλάβουμε ότι το κανταΐφι είναι έτοιμο μόλις ροδίσει. Τότε το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το σιρόπι.

4
Τέλος

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους.

5
Τέλος

Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός (αυτό το κάνουμε γιατί αν ρίξουμε το κορν φλάουρ σε καυτό γάλα σβολιάζει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα).

6
Τέλος

Αφού βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι το γάλα να σφίξει, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

7
Τέλος

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η κρέμα μας. Τέλος, απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κανταΐφι.

8
Τέλος

Για τη σαντιγί

Για να το γαρνίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με μια σπάτουλα ή με κορνέ γαρνίρουμε όλο το ταψί με την σαντιγί και ρίχνουμε επάνω φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο.

προηγούμενο
Εορταστικό Μπασμάτι
επόμενο
Γιορτινή πάβλοβα
προηγούμενο
Εορταστικό Μπασμάτι
επόμενο
Γιορτινή πάβλοβα