0 0
Πλιγούρι με θαλασσινά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φλ. πλιγούρι
2 καλαμαράκια ψητά κομμένα σε φέτες
500 γρ. γαρίδες σοταρισμένες
2 αγγούρια κομμένα καρέ
2-3 ντομάτες κομμένες καρέ
2 πιπεριές πράσινες κομμένες καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. άνηθο
1 φλ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Πλιγούρι με θαλασσινά

γαριδες και καλαμαρακια

Κουζίνα:

καλύψτε έξυπνα την πείνα σας

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το όνομά του ίσως το αδικεί.Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Mπορεί η ονομασία να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε, όμως η διατροφική του αξία μένει ίδια – και είναι υψηλή. Tο περίεργο ωστόσο είναι ότι, αν και μας παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, το χρησιμοποιούμε όλο και πιο σπάνια στην κουζίνα μας. Tα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το ψωμί, τα διάφορα αρτοσκευάσματα, το ρύζι και τα μακαρόνια, έχουν πάρει τις τελευταίες δεκαετίες τη θέση τους στο τραπέζι μας. Έτσι, μπορεί παλιότερα να το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν πιλάφι και ντολμάδες, σήμερα όμως μόνο μερικές παραδοσιακές συνταγές μάς θυμίζουν ότι υπάρχει.

(Visited 1.665 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ρίχνετε 3 φλιτζάνια ζεστό αλατισμένο νερό για 15΄- 20΄ μέχρι να μαλακώσει.

2
Τέλος

Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καλαμάρια, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.

3
Τέλος

Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε πολύ καλά.

4
Τέλος

Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί για 30΄ και σερβίρετε.

προηγούμενο
Το χειμωνιάτικο μοχίτο με ρόδι
επόμενο
Ζωμός κοτόπουλο
προηγούμενο
Το χειμωνιάτικο μοχίτο με ρόδι
επόμενο
Ζωμός κοτόπουλο