Υλικά
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
4 μεγάλα αυγά
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 πρέζα αλάτι
-
σταγόνες σοκολάτας
-
κρέμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τα κοσκινισμένα υλικά και τις σταγόνες σοκολάτας. |
4
Τέλος
|
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στις θήκες της φόρμας, γεμίζοντάς τις περίπου μέχρι τη μέση. Ψήνουμε τα cupcakes για περίπου 20 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γαρνίρουμε με μια κρέμα σοκολάτας και διάφορα ζαχαρωτά. |