0 0
Κεκάκια λεμονιού με φρέσκο θυμάρι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

¾ φλ. (180ml) λιωμένη μαργαρίνη
2 αυγά
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
¼ φλ. (60 ml) χυμό λεμονιού
1 φλ. (280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1¾ ποτήρια (385γρ.) ζάχαρη άχνη
2 φλ. (300γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. φύλλα θυμαριού
Για το γλάσο λεμονιού :
1 φλ. (160 γρ.) ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1-3 κ.γ. χλιαρό νερό

Κεκάκια λεμονιού με φρέσκο θυμάρι

και γλασο

Κουζίνα:

διαφορετικά και μυρωδάτα

  • 50'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το γλάσο λεμονιού :

Πληροφορίες

Share

Διαφορετικά, αφράτα και γεμάτα δροσιά και φρεσκάδα, κάντε τα δικά σας και μοιράστε την συνταγή σε φίλους και γνωστούς.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC .

2
Τέλος

Ανακατεύουμε την μαργάρινη , τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

3
Τέλος

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

4
Τέλος

Βάλτε το μείγμα σε μπολάκια ή στον δίσκο που βάζουμε τα μάφινς.

5
Τέλος

Ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να έχουν ελαστική υφή.

6
Τέλος

Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν και στη συνέχεια, αφαιρέστε και αναποδογυρίστε.

7
Τέλος

Για να κάνετε το γλάσο λεμονιού:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να πάρετε μια λεία συνοχή.

8
Τέλος

Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από τις κορυφές των κέικ.

9
Τέλος

Πασπαλίζουμε πάνω τα φύλλα του θυμαριού, έτσι ώστε να κολλήσουν στο γλάσο.

10
Τέλος

Αφήστε το γλάσο να σκληρύνει και στη συνέχεια τσακίστε τα.

προηγούμενο
Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότο
επόμενο
Γαλλικά τοστ με παρμεζάνα
προηγούμενο
Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότο
επόμενο
Γαλλικά τοστ με παρμεζάνα