Υλικά
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1½ κιλό χοιρινός λαιμός
-
1 ρίζα φινόκιο
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
4 πράσα κομμένα σε φέτες το λευκό τους μέρος
-
1 κιλό κλωνάρι σέλερι ή σέλινο
-
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
3-4 καρότα κομμένα σε φέτες
-
2 πατάτες κομμένες στα 4 (προαιρετικά )
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
2 αυγά (τους κρόκους)
-
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
-
λίγο ξύσμα λεμονιού
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Κάποιοι το φτιάχνουν τα Χριστούγεννα ως γιορτινή συνταγή και κάποιοι το φτιάχνουν με κόκκινη σάλτσα και κυρίως το χειμώνα.Ένα είναι σίγουρο, ότι είναι απλά μούρλια και λουκούμι όταν σμίγουν όλα αυτά τα χειμωνιάτικα λαχανικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού λαιμού. |
2
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τα πράσα και αφού σοταριστούν βάζουμε και το φινόκιο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε περίπου ένα λεπτό να εξατμιστεί. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα καρότα και ελάχιστο νερό, ίσα ίσα να καλύψει το φαγητό μας και αφήνουμε περίπου μισή ώρα . |
4
Τέλος
|
Ελέγχουμε και βάζουμε και τις πατάτες, εάν χρειαστεί προσθέτουμε και πάλι ελάχιστο νερό και το ζεματισμένο σέλινο, αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. |
5
Τέλος
|
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε από την φωτιά ξεσκεπάζετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Χτυπάτε τους κρόκους με το λεμόνι, ρίχνετε μέρος από το ζουμί της κατσαρόλας και γυρίζετε το αυγολέμονο πίσω. Φέρνετε σε σημείο βρασμού και σβήνετε. |
7
Τέλος
|
Απολαύστε το ! |