Υλικά
-
Για 6 άτομα
-
800 γρ. κιμά αρνίσιο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
-
1 χοντρή φέτα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για το ντιπ γιαουρτιού
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
-
1 λεμόνι
-
1/4 σκελίδα σκόρδου
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά. |
2
Τέλος
|
Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα. |
3
Τέλος
|
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. |
4
Τέλος
|
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού. |