0 0
Κολοκυθοκεφτέδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό χτυπημένο
3-4 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Κολοκυθοκεφτέδες

με φετα

Κουζίνα:

ο μεζές

  • 40'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο απόλυτος μεζές  του Έλληνα και όχι μόνο.

Βήματα

1
Τέλος

Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-30 λεπτά. Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.

2
Τέλος

Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τυρί, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε αλατίζουμε, αλλά με προσοχή γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας.

3
Τέλος

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 5-6 λεπτά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.

προηγούμενο
Αρνίσια κεφτεδάκια
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με βινεγκρέτ δυόσμου
προηγούμενο
Αρνίσια κεφτεδάκια
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με βινεγκρέτ δυόσμου