Υλικά
-
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
-
Λίγη κανέλα
-
1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
-
1 φλιτζάνι λάδι
-
3 μέτρια κρεμμύδια
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
-
300 γρ. χυμός ντομάτας
-
Για την μπεσαμέλ
-
Λίγο μαϊντανό
-
7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
-
Λίγο μπαχάρι
-
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
-
Λίγο πιπέρι μαύρο
-
1 φλιτζάνι λάδι
-
1 κουταλάκι αλάτι
Πληροφορίες
Οι ιδιαίτερα ξεχωριστές συνταγές του αγίου όρους δεν έχουν τέλος.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε την σάλτσα - βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά - ώσπου να στεγνώσει. |
2
Τέλος
|
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. |
3
Τέλος
|
Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 - 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά. |
4
Τέλος
|
Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό ή το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. |
5
Τέλος
|
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεσαμέλ, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς. |