0 1
Αφράτη καρυδόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. σπορέλαιο
100 ml. γάλα
250 ml. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
2 βανίλιες
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. γεμάτη κανέλα σκόνη
500 γρ. σκόνη καρύδια
400 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
Για το σιροπι
600 ml. νερό
600 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
1 κουτί πραλίνα λιωμένη

Αφράτη καρυδόπιτα

με πραλινα φουντουκιου

Κουζίνα:

θα σας ξετρελάνει

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σιροπι

  • Για την επικάλυψη

Πληροφορίες

Share

Πρόκειται για μια καρυδόπιτα την οποία λούζει η λατρεμένη σε όλους πραλίνα φουντουκιού. Και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα σοβαρεύουν!

(Visited 1.538 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα αυγά και ζάχαρη να φουσκώσουν καλά. Σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά απαλά απαλά.

2
Τέλος

Αδειάζουμε σε ένα ταψί μακρόστενο που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου.(Ο χρόνος ανάλογα με το φούρνο).

3
Τέλος

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιάζουμε προσεχτικά με το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο.

4
Τέλος

Αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει πάρα πολύ καλά και αλοίφουμε από πάνω τη λιωμένη πραλίνα, που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Πρασινάδες με κόκκινο γκρέιπ φρουτ
επόμενο
Παρφέ αρμενοβίλ
προηγούμενο
Πρασινάδες με κόκκινο γκρέιπ φρουτ
επόμενο
Παρφέ αρμενοβίλ