Υλικά
-
250 γρ. σπορέλαιο
-
100 ml. γάλα
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
4 αυγά
-
2 βανίλιες
-
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. γεμάτη κανέλα σκόνη
-
500 γρ. σκόνη καρύδια
-
400 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-
Για το σιροπι
-
600 ml. νερό
-
600 γρ. ζάχαρη
-
Για την επικάλυψη
-
1 κουτί πραλίνα λιωμένη
Πληροφορίες
Πρόκειται για μια καρυδόπιτα την οποία λούζει η λατρεμένη σε όλους πραλίνα φουντουκιού. Και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα σοβαρεύουν!
(Visited 1.538 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα αυγά και ζάχαρη να φουσκώσουν καλά. Σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά απαλά απαλά. |
2
Τέλος
|
Αδειάζουμε σε ένα ταψί μακρόστενο που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου.(Ο χρόνος ανάλογα με το φούρνο). |
3
Τέλος
|
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιάζουμε προσεχτικά με το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο. |
4
Τέλος
|
Αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει πάρα πολύ καλά και αλοίφουμε από πάνω τη λιωμένη πραλίνα, που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε. |