0 0
Πρασινάδες με κόκκινο γκρέιπ φρουτ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ραντίτσιο
½ άισμπεργκ
1 ματσάκι ρόκα
2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη κομμένες καρέ
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
4-5 μανιτάρια σοταρισμένα
2 κόκκινα γρέιπ φρούτ
Υλικά για τη σάλτσα
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. χυμό γρέιπ φρούτ
½ κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι

Πρασινάδες με κόκκινο γκρέιπ φρουτ

και μανιταρια

Κουζίνα:

βάλτε τα φρούτα στις σαλάτες σας

  • 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Υλικά για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share

«Το γκρέιπφρουτ είναι πικρό» ακούω πολύ συχνά. Όχι, δεν είναι πικρό. Απλώς, συλλέγεται άγουρο από τους βιαστικούς κερδοσκόπους παραγωγούς. Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα),ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα.Οι πιο γλυκές και συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες ποικιλίες είναι αυτές που συλλέγονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και κυρίως, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2
Τέλος

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα σαλατικά χοντροκομμένα με το χέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά.

3
Τέλος

Προσθέτετε τις φέτες γκρέιπ φρουτ και απλώνετε πάνω στη σαλάτα τις ροδέλες κρεμμυδιών. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

4
Τέλος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Της ταιριάζει απίστευτα το αβοκάντο.

προηγούμενο
Σαλάτα κοσλόου(coleslaw)
επόμενο
Αφράτη καρυδόπιτα
προηγούμενο
Σαλάτα κοσλόου(coleslaw)
επόμενο
Αφράτη καρυδόπιτα