• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: σιμιγδάλι ψιλό

Μοναστηριακός χαλβάς με συμιγδάλι

Χρόνος ψησίματος: 30'
Τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι έχουμε συνηθίσει να τον φτιάχνουμε με μπόλικη ζάχαρη. Αυτό όμως τον κάνει βαρύ και ανθυγιεινό, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Δοκιμάστε μια αλλιώτικη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο,...

Σάμαλι

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Το Σάμαλι, όπως και ο Μπαμπάς είναι γλυκά της Συρίας. Η Δαμασκός ήταν γνωστή για τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τα ρόδα της Δαμασκού, που έδιναν το φημισμένο ροδόνερο. Το σάμαλι μοσχοβολούσε...

Παραδοσιακή γαλατόπιτα της μαμάς

Τραγανά φύλλα που ανάμεσά τους εναλλάσσονται το τριμμένο αμύγδαλο με την μυρωδάτη κανέλα.Όταν θα γευθείτε την πλούσια και  βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα, θα θέλετε να την φάτε όλη...