Τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι έχουμε συνηθίσει να τον φτιάχνουμε με μπόλικη ζάχαρη. Αυτό όμως τον κάνει βαρύ και ανθυγιεινό, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Δοκιμάστε μια αλλιώτικη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο,...
Το Σάμαλι, όπως και ο Μπαμπάς είναι γλυκά της Συρίας. Η Δαμασκός ήταν γνωστή για τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τα ρόδα της Δαμασκού, που έδιναν το φημισμένο ροδόνερο. Το σάμαλι μοσχοβολούσε...
Τραγανά φύλλα που ανάμεσά τους εναλλάσσονται το τριμμένο αμύγδαλο με την μυρωδάτη κανέλα.Όταν θα γευθείτε την πλούσια και βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα, θα θέλετε να την φάτε όλη...