• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ζυμαρικά

Παστίτσιο με μανιτάρια

Χρόνος ψησίματος: 01ω 30'
Κουζίνα:
Το παστίτσιο αποτελείται από διαφορετικές στρώσεις υλικών. Ως προς την παρασκευή του υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλλά η βασική συνταγή χρησιμοποιεί μακαρόνια χοντρά, κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό με ντομάτα και τη λευκή...

Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
«Χόνδρος» ή «χόντρος» ονομάζεται το σπασμένο σιτάρι στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τα Κύθηρα. Σύμφωνα με Γεωπονικά, στην αρχαιότητα ονόμαζαν «χόνδρο» το αποφλοιωμένο δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum), το οποίο είχαν βράσει και αναμείξει...

Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Tα ζυμαρικά τα τιμάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας! Αλλά πέρα από τις «συνηθισμένες» συνταγές (π.χ. με κόκκινη σάλτσα ή με κιμά) ψάχνουμε πάντα και για φρέσκες, διαφορετικές προτάσεις. Αυτή εδώ και θα σας εντυπωσιάσει και θα...

Βίδες καρμπονάρα

Εικάζεται ότι το όνομα «καρμπονάρα» προέρχεται από ένα πιάτο που δημιουργήθηκε στα Aπέννινα Όρη, στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά από την Ρώμη, από ανθρακωρύχους (carbonari). Για την ακρίβεια, μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο πάνω...

Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Μια μακαρονάδα με καλαμαράκια και τσίλι που ταιριάζει πολύ στο νηστίσιμο τραπέζι, ενώ είναι τόσο νόστιμη που θα σας ζητούν να την ετοιμάζετε όλο το χρόνο. Ακόμα περιμένετε…; Φτιάξτε την...