Υλικά
-
1 κιλό κιμάς μοσχάρι
-
2 φέτες ψίχα ψωμιού
-
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
-
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
-
2 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
-
αλάτι κατά βούληση
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
30 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το τηγάνισμα
-
1 κ.σ. ξίδι
-
250 ml γάλα κρύο
-
30 γρ. βούτυρο
Πληροφορίες
Θέλεις να φτιάξεις κεφτεδάκια με κάτασπρη σάλτσα αλλά δεν ξέρεις ποια συνταγή να ακολουθήσεις; Εδώ είμαστε!
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το τριμμένο τυρί, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ζυμώνοντας για 5-6 λεπτά ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πολύ λίγο νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ώστε να βράσουν. Όταν πιούν το νερό τους προσθέτουμε το βούτυρο για να σωταριστούν ελαφριά και το σβήνουμε με το ξύδι. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε και πάλι λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες ώστε να πάρουν και αυτοί μερικές βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά ώστε να ανακατευτούν και ενωθούν καλά οι κεφτέδες με το αυγολέμονο. |