1 0
Κεφτεδάκια αυγολέμονο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχάρι
2 φέτες ψίχα ψωμιού
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
30 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το τηγάνισμα
1 κ.σ. ξίδι
250 ml γάλα κρύο
30 γρ. βούτυρο

Κεφτεδάκια αυγολέμονο

με μοσχαρισιο κιμα και κιτρινι τυρι

Κουζίνα:

ζουμερά και με μπόλικη σάλτσα

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Θέλεις να φτιάξεις κεφτεδάκια με κάτασπρη σάλτσα αλλά δεν ξέρεις ποια συνταγή να ακολουθήσεις; Εδώ είμαστε!

(Visited 2.405 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το τριμμένο τυρί, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ζυμώνοντας για 5-6 λεπτά ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πολύ λίγο νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ώστε να βράσουν. Όταν πιούν το νερό τους προσθέτουμε το βούτυρο για να σωταριστούν ελαφριά και το σβήνουμε με το ξύδι.

3
Τέλος

Προσθέτουμε και πάλι λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες ώστε να πάρουν και αυτοί μερικές βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους, προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 κ.σ. βούτυρο και λίγες κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα με τους κεφτέδες.

4
Τέλος

Περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά ώστε να ανακατευτούν και ενωθούν καλά οι κεφτέδες με το αυγολέμονο.

προηγούμενο
Παστίτσιο με μανιτάρια
επόμενο
Λάβα σοκολάτας
προηγούμενο
Παστίτσιο με μανιτάρια
επόμενο
Λάβα σοκολάτας