Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (πολύ καλά πλυμένο)
-
6 φλιτζάνια γάλα πλήρες
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
1 κ.γ. βανίλια
-
ξύσμα από μία φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό στέβια (ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη)
-
κανέλα για πασπάλισμα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, την κανέλα, τη βανίλια, το ξύσμα (αν χρησιμοποιούμε) και στέβια (ή ζάχαρη) και θερμαίνουμε. |
2
Τέλος
|
Όταν αρχίσει να βράζει μειώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην καεί το γάλα. Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. |
3
Τέλος
|
Όταν έχουμε ένα παχύ, με κρεμώδη υφή μείγμα, το βγάζουμε από τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Μοιράζουμε το μείγμα σε πιατάκια ή σε μικρά μπολ και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα. Τρώγεται ζεστό, ελαφρά χλιαρό ή ακόμα και διατηρημένο στο ψυγείο. |