Υλικά
-
600 γρ. χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές
-
400 γρ. χοιρινή πανσέτα κομμένη σε μπουκιές
-
3/4 της κούπας ε.π. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
νερό
-
1-2 λεμόνια, τον χυμό και το ξύσμα
-
φύλλα φρέσκου θυμαριού
Πληροφορίες
Η παραδοσιακή συνταγή της τηγανιάς η οποία στην Κρήτη ακούει στην ονομασία φουκάκι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια πλασοτέ κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε να κάψει καλά, βάζουμε το κρέας και αφήνουμε αρχικά να πιει τα δικά του νερά. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να μην καλύψει το κρέας. |
3
Τέλος
|
Τώρα αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι (αν τελικά βάλουμε). Το αφήνουμε να τηγανιστεί με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με το λεμόνι προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή μια ωμή πράσινη σαλάτα. |