0 0
Κέικ καρότου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. καρότα τριμμένα
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
150 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Κέικ καρότου

με γλασο βανιλιας

Κουζίνα:

θρεπτικό..

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το γλάσο

Πληροφορίες

Share

Το κέικ που  θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

(Visited 229 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και λίγο αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

2
Τέλος

Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να δούμε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.

3
Τέλος

Για το γλάσο χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τη βανίλια. Μόλις κρυώσει το κέικ, αλείφουμε από πάνω το γλάσο.

προηγούμενο
Φέτα σαγανάκι
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με ούζο
προηγούμενο
Φέτα σαγανάκι
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με ούζο