Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
300 γρ. Κριθαράκι
-
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο αρακά
-
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
-
Για το πέστο
-
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
-
2 φλιτζάνια πλατύφυλλο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
6 κ.σ. Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με το μηχάνημα σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το πέστο και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε το κριθαράκι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 4 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει al dente το κριθαράκι μας. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασε το κριθαράκι στο πέστο. Έπειτα σουρώνουμε το κριθαράκι και τον αρακά και τα ανακατεύουμε με την πέστο. Σερβίρουμε με ένα μπολ φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας στο πλάι. |