Υλικά
-
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κούπες νερό
-
2 βανίλιες
-
6 κ.σ. κακάο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
Λίγο αλάτι
-
Για το σιρόπι
-
3 κούπες ζάχαρη
-
2 1/2 κούπες νερό
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
Για το γλάσο
-
200 γρ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
-
200 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ.σ. μέλι
Πληροφορίες
Είναι πανεύκολη αλλά τόσο γευστική και ζουμερή που θα σας ζητάνε την συνταγή οι πάντες.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις, μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς (το ελέγχουμε με ξυλάκι απο σουβλάκι εάν ψήθηκε, γιατί διαφέρουν οι φούρνοι. |
2
Τέλος
|
Για το σιρόπιΒράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, μόλις το σβήσουμε προσθέτουμε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Τρυπάμε παντού την σοκολατόπιτα με ξυλάκι από σουβλάκι,να είναι χλιαρή και ρίχνουμε καυτό το σιρόπι. |
3
Τέλος
|
Για το γλάσοΖεσταίνουμε καλά το εβαπορέ, ρίχνουμε το μέλι και την κουβερτούρα, ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια το τοποθετούμε πάνω στην σοκολατόπιτα αφού έχει ήδη τραβήξει όλο το σιρόπι. |