0 0
Γαρίδες σωτέ με σκόρδο. πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μεγάλες γαρίδες
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γαρίδες σωτέ με σκόρδο. πορτοκάλι

και παπρικα

Κουζίνα:

ιδιαίτερη γεύση

  • 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο τέλειος συνδυσμός γαρίδας με ποροκάλι, σερβίρετε πάνω σε ένα αρωματικό  ρύζι μπασμάτι.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι αφήνοντας μόνο την άκρη από την ουρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι.

2
Τέλος

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες, την πάπρικα, το μισό μαϊντανό και αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με πολύ λίγο ζουμί.

3
Τέλος

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

προηγούμενο
Σοκολατόπιτα εύκολη
επόμενο
Κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι
προηγούμενο
Σοκολατόπιτα εύκολη
επόμενο
Κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι