Υλικά
-
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
-
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Ο τέλειος συνδυσμός γαρίδας με ποροκάλι, σερβίρετε πάνω σε ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
(Visited 2.590 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι αφήνοντας μόνο την άκρη από την ουρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι. |
2
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες, την πάπρικα, το μισό μαϊντανό και αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με πολύ λίγο ζουμί. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό. |