0 0
Κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 8 μερίδες
8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα ή φιλέτα
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι

καστανη ζαχαρη και αρωματικα

Κουζίνα:

διαφορετικό

  • 45'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για 8 μερίδες

Πληροφορίες

Share

Διαφορετική πρόταση για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, απολαύστε το.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

2
Τέλος

Λιώνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.

3
Τέλος

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4
Τέλος

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε.

5
Τέλος

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

6
Τέλος

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε με μαϊντανό.

προηγούμενο
Γαρίδες σωτέ με σκόρδο. πορτοκάλι
επόμενο
Χοιρινές μπριζόλες με μέλι ,σκόρδο
προηγούμενο
Γαρίδες σωτέ με σκόρδο. πορτοκάλι
επόμενο
Χοιρινές μπριζόλες με μέλι ,σκόρδο