Υλικά
-
Για το μπισκότο
-
1¾ κούπες (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. αλάτι
-
170 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-
1½ κούπες (300 γρ.) καστανή ζάχαρη
-
2 μεγάλα αυγά
-
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1½ κούπες (250 γρ.) τσιπς σοκολάτας (μπορείτε να ανακατέψετε λευκή με μαύρη)
-
Για την κρέμα cheesecake
-
227 γρ. τυρί κρέμα, τύπου φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
¼ φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
-
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Μια τελείως διαφορετική προσσέγγιση για να απολαύσετε το τσιζκέικ, σε δύο στρώσεις μπισκότου και κρέμας, δικό σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα( 9 × 13-ιντσών) ταψί βάλτε μια λαδόκολλα, αφήνοντας να προεξέχει αρκετά. |
2
Τέλος
|
Για το μπισκότοΣε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, καλά. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε μέχρι να πάρετε ένα ωραίο μείγμα . |
4
Τέλος
|
Στο τέλος προσθέστε και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. |
5
Τέλος
|
Για την κρέμα cheesecakeΧρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπηστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν . |
6
Τέλος
|
Ρίξτε το μείγμα πάνω στο πρώτο μείγμα. |
7
Τέλος
|
Πάρτε λίγο από το κάτω μείγμα και ρίξτε πάνω από την κρέμα του cheesecake για να κάνει νερά. |
8
Τέλος
|
Ψήστε για 25-35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει ωραίο χρώμα. |
9
Τέλος
|
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για μέχρι 4 ημέρες. |