Υλικά
-
1 κιλό καλαμάρια μέτρια
-
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
2 λεμόνια
-
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Τα καλαμαράκια τα έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε τηγανιτά, με τον δικό μας τρόπο θα τα τρώτε περισσότερο συχνά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από το εσωτερικό τους και τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κεφάλια και κόβουμε μερικά από τα πλοκάμια τους σε μικρά κομματάκια. Τα υπόλοιπα κεφάλια (χωρίς τα μάτια) τα φυλάμε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Ανάβουμε τα κάρβουνα και μόλις πάρουν γκρίζο-σταχτί χρώμα, να είναι δηλαδή χωνεμένα, λαδώνουμε τη σχάρα και την τοποθετούμε πάνω στα κάρβουνα. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια. Τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα βάζουμε στη σχάρα, μαζί με τα υπόλοιπα καθαρισμένα κεφάλια που έχουμε φυλάξει. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τα καλαμάρια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνιρισμένα με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα. |