Υλικά
-
2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή σκληρό (επιπλέον για το ζύμωμα)
-
2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
-
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
-
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλιά της σούπας μέλι
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για επικάλυψη
-
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
-
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
Πληροφορίες
Μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί με φέτα και ρίγανη, φάτε το σκέτο η ακόμα και με τα λαδερά σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ενεργοποιήστε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό για πέντε λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες . |
2
Τέλος
|
Σε μεγάλο μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, σκόνη σκόρδου, αλάτι, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, και νερό. Ανακατέψτε καλά. |
3
Τέλος
|
Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική - περίπου 10 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι. |
4
Τέλος
|
Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την σε μπολ αλείφοντας με ελαιόλαδο, καλύψτε και αφήστε την μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα. |
5
Τέλος
|
Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε την ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο. Ζυμώστε μέχρι να ενσωματώθει η φέτα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε τη ζύμη ψωμιού (καρβέλι). |
6
Τέλος
|
Αλείψτε με ελαιόλαδο. |
7
Τέλος
|
Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C -200C για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. |