Υλικά
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. Amaretto
-
100-150 γρ. μπισκότα Αμαρέτι
-
4 ροδάκινα
-
ή 8 κομμάτια ροδάκινα από κομπόστα
-
1/2 φλυντζανι Amaretto
-
80 ml. νερό
Πληροφορίες
Οι Ιταλοί το λένε Amaretto, δηλαδή “λίγο πικρό” και το φτιάχνουν από πικραμύγδαλα (αν έχουν) μαζί τα αμυγδαλάκια όποιων πυρηνόκαρπων φρούτων έχει η περιοχή τους. Βερύκοκα, δαμάσκηνα, βανίλιες, κορόμηλα, κεράσια, βύσσινα ακόμα και ροδάκινα, νεκταρίνια, αρκεί το αμυγδαλάκι να είναι δεμένο μέσα στον πυρήνα (μερικές φορές είναι σαν ζελές).
Βήματα
1
Τέλος
|
Κάντε την κρέμα χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγύ μαζί με την άχνη. Προσθέστε το τυρί , τις δυο κουταλιές Αμαρέτο μέχρι να αφρατέψει. |
2
Τέλος
|
Κόψτε στη μέση τα ροδάκινα (εγώ χρησιμοποίησα 4 ροδάκινα η βάλτε τα κομμάτια της κομπόστας σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι Amaretto (μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο) και το νερό. Σκεπάστε το για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν. |
3
Τέλος
|
Πρέπει να πάρετε μια ωραία ρευστή σάλτσα. |
4
Τέλος
|
Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα αφού βάλετε τα τριμμένα Αμαρέτι κάτω και ρίξετε λίγο από την σάλτσα. |
5
Τέλος
|
Μετά βάλτε τα ροδάκινα και φτιάξτε ένα ποτήρι στήνοντας εναλλάξ. |
6
Τέλος
|
Στο τέλος μπορείτε να βάλετε φίλε αμυγδάλου καβουρδισμένο. |