Υλικά
-
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
225 γρ. ζάχαρη άχνη
-
225 γρ. αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
Ψιλοκομμένο ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
περίπου 1/2 - 1 κουταλιά του καφέ ζάχαρη για κάθε κέικ
-
15 αποφλοιωμένες φέτες μανταρινιού μια ανά κέικ
-
Ζεστό σιρόπι:
-
1/2 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Πληροφορίες
Λέγεται, πως πήρε το όνομά του από τους ανώτατους αξιωματούχους της κινεζικής αυτοκρατορίας, τους Μανδαρίνους, λόγω της ομοιότητας του χρώματος της στολής τους με το έντονο πορτοκαλί χρώμα του μανταρινιού! Το μανταρίνι, άλλωστε, ήταν τόσο δημοφιλές τα χρόνια εκείνα, που αποτελούσε και ένα εξαιρετικό δώρο ανάμεσα στους εκπροσώπους της υψηλής κοινωνίας της Κίνας. Πάμε να το κάνουμε κεκάκια αφράτα και ζουμερά;
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. |
2
Τέλος
|
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το ξύσμα και ανακατέψτε , κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα και ενσωματώστε. |
5
Τέλος
|
Ρίξτε περίπου 1/2 - 1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη στο κάτω μέρος της κάθε κοιλότητας ενός ταψιού στο οποίο κάνουμε τα μάφινς ή σε ατομικά αλουμινίου. |
6
Τέλος
|
Προσθέστε μια φέτα μανταρίνι γύρω στο 1 εκατοστό πάχος. |
7
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, ή ένα κουτάλι της σούπας πάρτε από το μείγμα και καλύψτε περίπου τα 3/4. |
8
Τέλος
|
Ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
9
Τέλος
|
Κάντε το σιρόπι φέρνοντας το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει. |
10
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα χαλαρώστε απαλά τα ψημένα κέικ από τη φόρμα και αφαιρέστε τα. |
11
Τέλος
|
Αφήστε τα λίγο να καθήσουν και ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω από τα κέικ για να μπορέσουν να απορροφήσουν. |