Υλικά
-
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
-
50 γρ. βούτυρο
-
250 γρ. portobello μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 γεμάτη κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. τυρί κρέμα
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο άσπρο ή μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Ένα διαφορετικό αλλά πεντανόστιμο πατέ, γεμάτο γεύση που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας είτε είναι γιορτινό είτε όχι. Φτιάξτε οπωσδήποτε τις δικές σας φρυγανιές και δοκιμάστε το.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια αφαιρέστε το. |
2
Τέλος
|
Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και τηγανίστε ελαφρά τα μανιτάρια για περίπου ένα λεπτό . Συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, τα βρασμένα κρεμμύδια, μαϊντανό και το κρασί. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι όλο το υγρό να έχει μαγειρευτεί καλά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. |
3
Τέλος
|
Ανακατέψτε σε μπλέντερ μαζί με το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε με σπιτικό ψωμί ή τσιαπάτα ή κράκερ. |
4
Τέλος
|
Πώς να κάνετε φρυγανιές.Μου αρέσει να τρώω πατέ με σπιτικές φρυγανιές. Παγώστε το καρβέλι που θα χρησιμοποιήσετε (η τσιαπάτα λειτουργεί καλύτερα) ,και στη συνέχεια αφήστε το να αποψυχθεί ελαφρά. Κόψτε πολύ λεπτές φετες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι του ψωμιού ή ηλεκτρικό (αυτό είναι λίγο πιο εύκολο από ό,τι να το κάνουμε με το χέρι). Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμανει στους 180 ° C. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκληρύνει και αρχίσουν να ροδίζουν. |