Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
-
Για τη μαρινάδα
-
2 καρότα ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-
1-2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
-
1-2 φύλλα δάφνης
-
Λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
-
Μερικά κλωναράκια μαϊντανό
-
500ml. Chardonnay
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 κλωναράκια θυμάρι
-
2 κλωναράκια μαϊντανό
-
4 σκελίδες σκόρδο μελανιασμένο
-
Για το κοτόπουλο :
-
30 γρ. βούτυρο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
125 γρ. μπέικον
-
1 ποτήρι κρασί Chardonnay
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 πράσα
-
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
-
250 γρ. μανιτάρια Portobello, χοντρές φέτες ή στα τέσσερα
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Δίχως αμφιβολία, ένας από τους άρχοντες των λευκών ποικιλιών, το σαρντονέ, δεν θα μπορούσε παρά να ντυθεί και στα γαλανόλευκα και να μας δώσει μια πεντανόστιμη συνταγή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Μαρινάρετε :Βάλτε κομμάτια του κοτόπουλου σε μια τσάντα Ziploc η σε ένα μπολ. Προσθέστε όλα τα υλικά της μαρινάδας, και αφήστε στο ψυγείο για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα. |
2
Τέλος
|
Μαγειρέψτε:Βάλτε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και δώστε του χρώμα. Προσθέστε τα υλικά της μαρινάδας καλύψτε σχεδόν το κοτόπουλο με νερό. Φέρτε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει στην κατσαρόλα. Στραγγίζετε το ζωμό και βάλτε τον σε μια κατσαρόλα καθαρή χωρίς καπάκι μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίστε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου ένα με δυο λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ρίξτε το ζωμό. |
5
Τέλος
|
Μετά προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και την σάλτσα που έχει ήδη φτάσει στα μισά. |
6
Τέλος
|
Βάλτε σε χαμηλή φωτιά χωρίς το καπάκι προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. |
7
Τέλος
|
Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. |