0 0
Κοτόπουλο στο φούρνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ολόκληρο μεγάλο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
2 καρότα χοντροκομμένα
250 ml. (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
125 ml. (1/2 φλιτζάνι) ζωμό κότας
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο στο φούρνο

με σάλτσα gravy

Κουζίνα:

κλασική αγγλική συνταγή

  • 01ω 45'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Συνταγή με ρίζες από την Αγγλία, το κάνουν συνήθως τις Κυριακές. Εάν δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει πιστέψτε με θα κολλήσετε. Μπορείτε να το κάνετε και σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε κάποια γιορτή.

(Visited 858 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

2
Τέλος

Τοποθετήστε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα βαθύ ταψί.

3
Τέλος

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και τα βότανα μαζί και περιχύνουμε αυτήν την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μέσα.

4
Τέλος

Περιχύνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

5
Τέλος

Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου.

6
Τέλος

Γυρίστε το κοτόπουλο έτσι ώστε η κάτω πλευρά να ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανή.

7
Τέλος

Σουρώνουμε το ζουμί, το κρεμμύδι και το καρότο και περνούμε την σάλτσα ξεχωριστά.

8
Τέλος

Εάν χρειάζεται δέσιμο το κάνουμε με λίγο κόρν φλάουρ αραιωμένο σε ελάχιστο νερό.

προηγούμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα chardonnay
επόμενο
Πράσινο smoothie
προηγούμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα chardonnay
επόμενο
Πράσινο smoothie