Υλικά
-
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι σε φέτες
-
Κόκκους πιπεριού σπασμένους
-
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
-
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
-
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκάλι
-
ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
Πληροφορίες
Ο Έλληνας χωρίς μπριζόλα δεν κάνει! Σας δείχνω τον τρόπο να κολλήσετε ακόμα περισσότερο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. |
2
Τέλος
|
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 2 με 3 ώρες το λιγότερο, αποβραδίς είναι το ιδανικότερο. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται. |
3
Τέλος
|
Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. Όταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές. |
5
Τέλος
|
Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερό . Σερβίρουμε με μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι και αρωματικά και γλυκό μπούκοβο. |