1 0
Γαρίδες γιουβέτσι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
1/2 φλ. άσπρο κρασί
2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κοκκινοπίπερο ή τσίλι
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
φέτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Γαρίδες γιουβέτσι

με φετα και φρεσκιες ντοματες

Κουζίνα:

το άλλο γιουβέτσι

  • 35'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κλασσικό και αγαπημένο φαγητό .Έυκολο και πραγματικά από τα νοστιμότερα και τα πιο χορταστικά.

(Visited 2.970 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά ή για 2' αν είναι κατεψυγμένες. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι.

3
Τέλος

Βράζουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

4
Τέλος

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ προσθέτοντας το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

5
Τέλος

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.

6
Τέλος

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

7
Τέλος

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και το σερβίρουμε ζεστό.

8
Τέλος

*Μπορείτε να μην προσθέσετε τη φέτα και να έχετε ένα νηστίσιμο φαγητό.

προηγούμενο
Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη
επόμενο
Σουπιές με μάραθο
προηγούμενο
Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη
επόμενο
Σουπιές με μάραθο