Υλικά
-
500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
-
1/2 φλ. άσπρο κρασί
-
2 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. κοκκινοπίπερο ή τσίλι
-
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
-
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
-
φέτα τριμμένη
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κλασσικό και αγαπημένο φαγητό .Έυκολο και πραγματικά από τα νοστιμότερα και τα πιο χορταστικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά ή για 2' αν είναι κατεψυγμένες. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι. |
3
Τέλος
|
Βράζουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. |
4
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ προσθέτοντας το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. |
5
Τέλος
|
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί. |
6
Τέλος
|
Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά. |
7
Τέλος
|
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και το σερβίρουμε ζεστό. |
8
Τέλος
|
*Μπορείτε να μην προσθέσετε τη φέτα και να έχετε ένα νηστίσιμο φαγητό. |